Waarom Way2Play het licht zag

[vc_row nav_skin=”light” consent_include=”include”][vc_column css_animation=””][vc_column_text]

Waarom we jou als klant beter kunnen helpen met Way2Play als zusje voor De Servicetrainer

De Servicetrainer bestaat nu bijna 5 jaar. Het doel is nog altijd “het helpen van organisaties in het verduidelijken, verbeteren en verankeren van klantgerichtheid”. En dat steeds vanuit de overtuiging dat leren en fun altijd (moeten) samengaan. Organische evolutie naar een nieuw concept.

Na bijna 5 jaar speelse trainingsvormen en business games toepassen in opleidings- en verbetertrajecten, kwamen we tot een aantal inzichten. Tijdens een strategisch weekendje vertaalden we deze naar opportuniteiten voor onszelf en onze klanten. Waar een beetje uitwaaien aan zee al niet goed voor is!

1) Business games zijn krachtig en memorabel

Veel mensen onthouden ons als “de mannen van de games”, terwijl wij met De Servicetrainer net “de mannen van de klantgerichtheid” zijn. Die natuurlijk heel vaak business games hanteren als werkvorm. Is dit een ramp? Natuurlijk niet. Dat is makkelijk weer uitgelegd.

Het toont vooral aan hoe krachtig en memorabel business games zijn.

2) De missie van de Servicetrainer vs. het aanbod games

De business games die onze klanten vandaag vooral gebruiken zijn gericht op klantcontactactmedewerkers en eerstelijnsleidinggevenden. Logisch, want klantgerichte teams beter doen werken is én blijft de hoofdopdracht waarvoor klanten beroep doen op ons. Wegens onze ervaring met games, vragen klanten echter steeds meer naar business games die ook buiten deze hoofdopdracht vallen.

Een netwerkbeheerder die een game wil rond veiligheid op de werkvloer? Interessant! Zouden we dat kunnen? Ja! Willen we dat graag doen? Natuurlijk! Alleen past dat niet echt binnen de missie van De Servicetrainer.

3) Maatwerk betekent soms ook GEEN business games.

Als je altijd vertrekt van de vraag van de klant, betekent dit dat je oplossing ook altijd anders is. Daarom zetten we niet in alle gevallen games in. We doen het vaak, omdat we sterk geloven in de meerwaarde van games, maar niet altijd. Zo lopen er een aantal grote trajecten zonder business games. Perfect op maat van de klant. Alleen, zo is er niet altijd de tijd en de ruimte om onze business games nog beter te maken.

4) Nieuwe (en unieke) expertise uitbouwen

Tot slot deden we in die 5 jaar heel wat ervaring en expertise op niet alleen in het faciliteren, maar ook in het zelf ontwikkelen van business games. En we staan te popelen om deze expertise volledig uit te spelen! Een expertise die op vandaag in de markt nog altijd vrij uniek is. Way To Play – business games first,

De vier inzichten hierboven leidden tot de volgende logische conclusie: het was tijd om naast De Servicetrainer een nieuw aanbod te positioneren.

Way2Play was geboren

De missie van Way2Play: organisaties helpen om hun Learning & Development (L&D) aanbod leuker, efficiënter en effectiever te maken door middel van “gamification of learning”.

Concreet doen we dit door een aanbod op 4 niveaus. Een viertrapsraket voor jouw organisatie:

Ready to play games

Meteen starten met een game? Kies één van de Ready to play games. Ontdek het grote aanbod van “off the shelf” business games bruikbaar in alle beleidsdomeinen zoals procesmanagement, changemanagement, HR, Sales, Customer Service en IT servicemanagement. Inzetbaar tijdens een training, een ontwikkelingsprogramma, een kick-off aan het begin van een verandertraject, een bedrijfsevent of een leuke off-site.

Games op maat

Heb je een training in gedachten met concrete leerdoelen en doelgroep, maar wil je het deze keer anders aanpakken? Met een grotere garantie op succes en vooral een nieuwe beleving? En liefst ook toegankelijk voor grote groepen (tot zelfs 150 man in één keer!). Dan zorgen wij voor een game op maat. Uniek bij Way To Play is dat we dankzij onze ervaring kunnen vertrekken van een aantal basisformats, die we dan volledig uitwerken. Zo hoeven we nooit van “scratch”” te beginnen, wat zich vertaalt in een toegankelijke prijs.

Train The Trainer Facilitator

Liever zelf investeren in interne trainers? Ga voor een Train The Trainer Facilitator. Want betalen voor externe trainers is niet altijd een duurzame optie. Snappen we. Of je wil structureel met “Game Based Learning” als methodiek aan de slag? Nog beter! Via een tweedaagse TTT Certified Business Game Facilitator schenk je de eigen trainers een belangrijke nieuwe competentie. En als certified trainer zijn ze in staat om het grote aanbod van Way To Play games op elk moment in de organisatie toe te passen.

Train The Trainer Designer

Echt wild van “Game Based Learning” en wil nog een stap verder gaan? Train The Trainer Designer past dan perfect bij jouw organisatie. Haal de expertise in huis om zelf business games te maken. Alle trainers, leidinggevenden, projectmanagers, e.d. worden via een tweedaagse TTT Certified Business Game Designer opgeleid om hiermee aan de slag gaan. De eerste klanten dienden zich intussen aan, net als de eerste trainers die ondertussen gecertificeerd zijn!

De feedback is bijna unaniem positief. Wij hebben het gevoel op het juiste moment met een juist en vooral concreet aanbod te komen. Een aanbod dat uniek is in België.

Ontdek Way2Play – Zin in meer?

Jij vindt, net als wij, dat Game Based Learning nooit mag ontbreken in de L&D mix. Snuister dan gerust door deze website of nodig ons uit voor een koffie en we leggen het je met veel goesting in persoon uit.

Ontdek De Servicetrainer

Uitdagingen op vlak van klantgerichtheid? Je zoekt een partner die zich uitsluitend toespitst op klantgerichtheid met sausje van fun? Bezoek dan zeker de site.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row nav_skin=”light” consent_include=”include”][vc_column css_animation=””][vc_content_block block=”10561″][/vc_column][/vc_row]

Geef een reactie

Way2Play helpt organisaties om hun opleidingsaanbod innovatiever, effectiever, efficiënter en speelser te maken via “Gamification of learning” oftewel “game based learning”.

Nuttige links

– Lees onze Algemene Voorwaarden
– Neem onze Privacy Politiek door
– Bekijk onze Business Games
– Zie hoe we een Game op Maat maken
– Ontdek onze Realisaties
– Registreer voor onze Opleidingen en events
Contacteer Ons

Contact

W2P Belgium
9000 Gent
Belgium
Tel.: +32 468 12 44 15
E-mail: info [at] way2play.eu
BTW-nr.: BE 0715.784.477