Het belang van CRM echt inzien – Verzekeringen

Klant

Verzekeringsmaatschappij

Uitdaging

Awereness creëren rond het gebruiken van de CRM applicatie als voorberiding op de technische implementatie. Op vandaag zien de medewerkers de CRM applicatie als een controle-instrument dat hen alleen maar meer administratief werk bezorgt. Waardoor het gebruik van de applicatie bijzonder laag ligt.

Aanpak

Daags voor de effectieve technische CRM training wordt het business game Klant Erger Je Niet gespeeld met absolute focus op het belang van verzamelen, registreren, visualiseren, gebruiken en updaten van informatie. Aan het eind van de sessie komen alle deelnemers zelf tot de conclusie dat maximalisatie van omzet, marge en klanttevredenheid pas mogelijk is als informatie maximaal wordt geregistreerd en gebruikt.

Resultaat

De klant rapporteert een hoger en beter gebruik van de CRM applicatie omwille van de intrinsieke motivatie die in het game tot stand kwam.

Way2Play helpt organisaties om hun opleidingsaanbod innovatiever, effectiever, efficiënter en speelser te maken via “Gamification of learning” oftewel “game based learning”.

Nuttige links

– Lees onze Algemene Voorwaarden
– Neem onze Privacy Politiek door
– Bekijk onze Business Games
– Zie hoe we een Game op Maat maken
– Ontdek onze Realisaties
– Registreer voor onze Opleidingen en events
Contacteer Ons

Contact

W2P Belgium
9000 Gent
Belgium
Tel.: +32 468 12 44 15
E-mail: info [at] way2play.eu
BTW-nr.: BE 0715.784.477